Seuratiedote 1/2016

18. tammikuunta, 2016

110-juhlavuosi seurojen näkökulmasta

Vuonna 2016 juhlitaan 110-vuotiasta Uimaliittoa. Seuroille on suunniteltu hauskoja tapoja olla mukana toteuttamassa juhlavuotta. Alkuvuonna seurat voivat toteuttaa juhlavuotta mm:

  • osallistumalla Ui kesäksi kuntoon -seurasarjaan
  • palkitsemalla Seuraleijonia uudella Seuraleijona T-paidalla ja diplomilla, ensimmäiset tilaukset 28.2. mennessä, lue lisää tästä
  • lukemalla juhlaviestiä omissa kilpailuissaan

Lisätietoa 110v-juhlavuodesta.

Seuratietojen päivitys Octoon

Onko seuranne yhteystietoihin tullut muutoksia? Muistattehan päivittää tiedot myös Octoon. Seurat voivat ylläpitää yhteystietojaan seuran käyttäjätunnusten avulla osoitteessa: www.octostatistik.fi.
Mikäli seurasi käyttäjätunnukset ovat kadoksissa, ota yhteyttä riku.riikonen@uimaliitto.fi

Seurakysely lähetetään viikolla 3

Uimaliiton seurakysely toimintavuodesta 2015 lähetetään Octon tietoihin perustuen seurojen puheenjohtajille tai toiminnanjohtajille sähköpostitse viikolla 3. Yhteenvedot edellisten vuosien seurakyselyistä löytyvät täältä.

Aluefoorumit jatkuvat

Uimaliiton Aluefoorumit jatkuvat helmi-maaliskuussa Porissa, Turussa, Vaasassa ja Tampereella. Lue lisää aluefoorumeista ja niiden aikatauluista täältä.

Tiina Hedeman aloittanut talous- ja tukipalveluassistenttina

Tiina aloitti työnsä Uimaliitossa 4.1.2016. Krista Terämaa jää äitiyslomalle 20.1. Toivotamme Kristalle hyvää äitiyslomaa ja Tiinan tervetulleeksi Uimaliittoon! Toimenkuvia on hieman muutettu ja jatkossa Annimari Korhonen toimii lajipalvelu- ja koulutusassistenttina.
Jatkossa Annimarin tavoittaa numerosta 044-5490350 ja Tiinan numerosta 044-5490300.

Ilmoita seurasi mukaan täydelliseen uintikuukauteen

Maaliskuussa 2016 vietetään Ui kesäksi kuntoon -kampanjan syntymäpäiviä. Kampanja on osa Uimaliiton 110- juhlavuotta ja kutsumme mukaan kaikki uimaseurat toteuttamaan juhlakampanjaa eli täydellistä uintikuukautta. Jokainen mukaanlähtevä seura saa käyttöönsä kampanjamateriaalia sekä seurainnostajan paketin. Lue lisää täältä.

Näin saat Pisaran seuranne käyttöön

Kaikille seuroille on automaattisesti aktivoitu Pisaran seuralisenssi.
Lähetä seuraavat tiedot osoitteeseen pisara@uimaliitto.fi:

  1. Seuran nimi
  2. Seuran valmennusryhmät
  3. Valmentajien nimet ja sähköpostiosoitteet valmennusryhmittäin.

Teemme valmiiksi seuranne sivut näiden tietojen perusteella.
Kirjaudu Pisaraan täältä. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä puhelimitse 044-5490346 (arkisin klo 9-16).

Uimaliitto suosittelee

Hae seurasi mukaan Vesitaituriksi uimaseurassa -toiminnan toteuttajaksi
Juhlavuoden kunniaksi kaikille seuroille on avattu haku Vesitaituriksi uimaseurassa -toiminnan toteuttajiksi. Mukana oleville seuroille luvassa materiaalia markkinoinnin ja viestinnän tueksi. Hakuohjeet ja lisätietoa täällä.

Ajankohtaista vammaisuinnissa

Tarvitseeko seurasi apua tai tukea vammaisuintitoiminnan aloittamisessa tai kehittämisessä? Voimme räätälöidä seurallesi sopivan koulutuksen, ideaillan tai seurakäynnin. Ota yhteyttä kati.kauhanen@uimaliitto.fi.

Ajankohtaista taitouinnissa

Jälleen uusia seuroja on aloittanut tai aloittamassa taitouinnin Suomessa, haluaisiko teidänkin seuranne? Taitouinti on mainio lisä minkä tahansa seuran lajivalikoimaan ja yhteistyö uimareiden kanssa on todettu kannattavaksi jo olemassaolevissa seuroissa. Tilaa seuraasi starttikurssi tai taitouinnin perustekniikkakurssi Uimaliitosta. Ota yhteyttä sunarauta@gmail.com.

Lue taitouinnin ajankohtaisista asioista täältä.

Ajankohtaista uimahypyissä

Hyppää Vesitaituriksi uimaseurassa -esite on saanut rinnalleen ohjaajan oppaan. Opas antaa eväitä opettaa uimahyppyjä, vaikka laji ei olisi ohjaajalle ennestään tuttu. Opas sisältää yhteensä 10 opetustuokiota, joissa kussakin on 3-4 uimahyppyharjoitetta. Jokaisen seuran puheenjohtajalle / toiminnanjohtajalle postitetaan yksi opas helmikuun alkuun mennessä. Esitteisiin voi tutustua täällä.

Lue uimahyppyjen ajankohtaisista asioista täältä.

Ajankohtaista vesipallossa

Lue vesipallon ajankohtaisista asioista täältä.

Tulevat koulutukset

Muutamia vapaita paikkoja jäljellä 23.-24.1.2016 järjestettäviin Vesitaiturit-, Vesi- ja Tekniikkaralli-ohjaaja- sekä Taso I-valmentajakoulutukseen Tampereella.
Tiedustelut koulutukset@uimaliitto.fi tai 044-5490 300.

Pian käynnistyvän Ui kesäksi kuntoon -kampanjan kynnyksellä järjestetään 6.2.2016 Aikuisten uintitekniikka-ohjaajakoulutus Helsingissä. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä.

Kevään monipuolinen koulutustarjonta löytyy koulutuskalenterista. Tilauskoulutukset täydentävät kalenteria jatkuvasti. Klikkaa mukaan täältä.

Tanskan Uimaliitto järjestää ”Learn to swim” konferenssin 1.-3.4.2016 Billundissa Tanskassa. Lue lisää.

Toimintamallit, merkit ja luokkamitalit käyttöön

Ovathan Uimaliiton tuottamat toimintamallit jo tuttuja seurallenne ja ohjaajillenne? Tutustu Vesitaitureihin, Vesiralliin ja Tekniikkaralliin täällä. Vihkoihin, tarroihin, pinsseihin, 100 sku – ja luokkamitaleihin pääset tutustumaan täällä.

Uimaliitto mukana uudessa urheilun verkkokaupassa

SGN Group, Valo ja Olympiakomitea ovat suunnitelleet yhdessä 10sport-nimisen urheilun verkkokaupan, jonka tavoitteena on hillitä kasvaneita harrastamisen kustannuksia. Uimaliitto on mukana yhteistyössä kahdeksan muun lajiliiton kanssa.

Uusi urheilun verkkokauppa: www.10sport.fi

Sivuston ostoista 10 prosenttia jaetaan tukina urheilun ruohonjuuritason tärkeään työhön. Tuesta 8 prosenttia menee suoraan niille seuroille ja joukkueille, jotka käyttävät sivustoa. Loput 2 prosenttia menee Valolle, joka jyvittää tuen eteenpäin liikunnan edistämiseen Suomessa. Lue lisää.

Osaamista ja työkaluja urheiluseuroille

Tutustu päivitettyyn esitteeseen Valon sivuilla.

Yhdistysten hyvä hallintotapa suositus

Uudet yhdistysten hyvän hallinnon suositukset antavat käytännön vinkkejä ja neuvoja yhdistysten arkiseen hallintoon. Yhdistysten hyvä hallintotapa -suositus on tarkoitettu laajasti koko yhdistyskentän käyttöön. Uudet suositukset löytyvät sport.fi –sivustolta.

Tulevat kokoukset

19.1. Liittohallitus
30.1. Uimaliitto Open kaikille työryhmille, liittohallitukselle ja henkilökunnalle

Haluatko liittyä seuraan?

Seurassa alkaa tammikuussa kaksi uintikurssia sunnuntai aamupäivisin. Kurssit on tarkoitettu 2012-syntyneille ja nuoremmille. Kurssit ovat Vesiralli 1-2, Vesiralli 3 sekä Tekniikkaralli 2. Uintivaatimukset Vesiralli 1 – 25m, Vesiralli 3 -100m, Tekniikkaralli 2 -200m.

Ilmoittautumiset ja lisätietokyselyt: kurssit@uikaa.fi

Facebookista

Yhteystiedot

Heli Rantanen
puheenjohtaja
puheenjohtaja@uikaa.fi

Minna Kunnas
valmennus
valmennustiimi@uikaa.fi

Elina Heinonen
kurssit
kurssit@uikaa.fi