Seuratiedote 2/2016

29. helmikuunta, 2016

SEURATIEDOTE 2/2016

Kevätkokous Tampereella 23.4. klo 14.00

Uimaliiton sääntömääräinen kevätkokous pidetään Tampereella uinnin GP-kilpailujen yhteydessä lauantaina 23.4. klo 14.00 Sammon keskuslukion tiloissa uimahallin vieressä. Ennen kokousta klo 13.00 on ”Kysy hallitukselta ja henkilökunnalta” -keskustelutilaisuus ja heti kevätkokouksen jälkeen järjestetään kalenterikokous. Tarkemmat tiedot on luettavissa myöhemmin Uimaliiton verkkosivuilta.

Seuratietojen päivitys Octoon

Onko seuranne yhteystietoihin tullut muutoksia? Muistattehan päivittää tiedot myös Octoon. Seurat voivat ylläpitää yhteystietojaan seuran käyttäjätunnusten avulla osoitteessa: www.octostatistik.fi.
Mikäli seurasi käyttäjätunnukset ovat kadoksissa, ota yhteyttä riku.riikonen@uimaliitto.fi

Seuran laskutustietojen päivitys

Vuoden vaihtuessa on monessa seurassa vaihtunut rahastonhoitaja ja samalla seuran laskutusosoite. Muistakaa päivittää laskutusosoite myös Uimaliittoon. Se tapahtuu parhaiten lähettämällä uusi laskutustieto osoitteella tiina.hedeman@uimaliitto.fi.

Tilaa Uimaliiton uutiskirjeet ja jaa tietoa!

Voit tilata Uimaliiton uutiskirjeitä omaan sähköpostiisi helposti netissä. Voit myös milloin tahansa peruuttaa tilauksesi tiedotteen lopussa olevalla linkillä. Uimaliitto jakaa Seuratiedotteen lisäksi myös muun muassa kampanja- ja uimahallitiedotteita.
Tilaa uutiskirjeitä tästä!

Aluefoorumit jatkuvat

Uimaliiton Aluefoorumit jatkuvat maaliskuussa Vaasassa (10.3.) ja Tampereella (17.3.). Lue lisää aluefoorumeista täältä.

Palkitse puurtaja – ilmianna Seuraleijona!

Ensimmäisten juhlavuoden kunniaksi suunniteltujen Seuraleijona-tilausten deadline on 28.2.2016 (toimitus maaliskuun loppuun mennessä). Toinen tilausjakso toteutetaan syyskuussa. Seurat voivat palkita niin monta toimijaa kuin haluavat.

Jokaisen T-paidan mukana toimitetaan myös Seuraleijona-diplomi. T-paidan ja diplomin yhteishinta toimituskuluineen on 15 euroa. Tilaa Seuraleijona-tuote tästä.

Palkittuja Seuraleijonia voi ilmiantaa Uimaliitolle. Ilmiannettuja Seuraleijonia esitellään Uimaliiton sosiaalisen median kanavissa sekä verkkosivuilla. Ilmianna Seuraleijona tästä.

Lue lisää 110v-juhlavuodesta.

Vielä ehdit mukaan Ui kesäksi kuntoon -seurasarjaan

Ennätykselliset 27 uimaseuraa on jo mukana Ui kesäksi kuntoon -kampanjan seurasarjassa. Onko sinun seurasi yksi niistä? Jos ei, niin ilmoittaudu nopeasti mukaan täällä. Kampanja on osa Uimaliiton 110-juhlavuotta ja kutsummekin mukaan kaikki uimaseurat toteuttamaan juhlakampanjaa eli täydellistä uintikuukautta. Jokainen mukaanlähtevä seura saa käyttöönsä kampanjamateriaalia sekä seurainnostajan paketin. Lue lisää täältä.

Näin saat Pisaran seuranne käyttöön

Kaikille seuroille on automaattisesti aktivoitu Pisaran seuralisenssi.
Lähetä seuraavat tiedot osoitteeseen pisara@uimaliitto.fi:
1. Seuran nimi
2. Seuran valmennusryhmät
3. Valmentajien nimet ja sähköpostiosoitteet valmennusryhmittäin.
Teemme valmiiksi seuranne sivut näiden tietojen perusteella.
Kirjaudu Pisaraan täältä. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä puhelimitse 044-5490346 (arkisin klo 9-16).

Hae seurasi mukaan Vesitaituriksi uimaseurassa -toiminnan toteuttajaksi

Juhlavuoden kunniaksi kaikille seuroille on avattu haku Vesitaituriksi uimaseurassa -toiminnan toteuttajaksi. Mukana oleville seuroille luvassa materiaalia markkinoinnin ja viestinnän tueksi. Hakuohjeet ja lisätietoa täällä.

Uusi Vesitaituriksi uimaseurassa -opas ilmestynyt

Vesitaituriksi uimaseurassa -ohjaajan opas on ilmestynyt, ja postitettu kaikille seuroille. Opas antaa eväitä opettaa uimahyppyjä, vaikka laji ei olisi ohjaajalle ennestään tuttu. Oppaan opetustuokioiden avulla on helppo ottaa uimahyppyjä mukaan lasten ja aikuistenkin ryhmien toimintaan. Mikäli seuranne ei ole saanut opasta, ota yhteyttä: jaana.sinervuo-tarula@uimaliitto.fi

Ajankohtaista taitouinnissa

Taitouimarit ovat nyt myös Instagramissa. Seuraa @synchrofinland

Ulkomaista edustusta taitouintikilpailuissa Espoossa
Taitouimarit ottavat kaikissa ikäluokissa toisistaan mittaa 20.-21.2. Espoossa, Tapiolan uimahallissa. Paikalle on tulossa myös toistakymmentä pietarilaista, joten luvassa on todella paljon tasokkaita ja värikkäitä suorituksia. Kilpailujen aikataulu nähtävissä täällä. Tervetuloa katsomaan!

Lue taitouinnin ajankohtaisista asioista täältä.

Ajankohtaista uimahypyissä

Uimahypyissä on aloittanut lajikoordinaattori. Lue lisää täältä.

Uimahyppyjen Lajiparlamentti kokoontuu Finn Cup 2:n yhteydessä 19.3. Mäkelänrinteessä. Tervetuloa!

Lue uimahyppyjen ajankohtaisista asioista täältä.

Ajankohtaista vesipallossa

Lue vesipallon ajankohtaisista asioista täältä.

Tulevat koulutukset

Kevään monipuolinen koulutustarjonta löytyy koulutuskalenterista. Tilauskoulutukset täydentävät kalenteria jatkuvasti. Klikkaa mukaan täältä.

Tanskan Uimaliitto järjestää ”Learn to swim” konferenssin 1.-3.4.2016 Billundissa Tanskassa. Lue lisää.

Kansainvälinen uintivalmentajaklinikka 22.4. Tampereella

Ruta Meilutyteä ja Benjamin Proudia valmentava Jon Rudd saapuu briteistä Suomeen ja pitää valmentajaklinikan 22.4. GP-kisojen yhteydessä Tampereella.

Teemat
* Uimarin polku lapsesta maailman huipulle
* Vartalon hallinta ja ketteryys uimarin polulla
* Taito ja tekniikka sekä drillit junioriuimareille

Ilmoittautuminen avataan maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Lisätietoja Uimaliiton koulutuskalenterista.

Toimintamallit, merkit ja luokkamitalit käyttöön

Ovathan Uimaliiton tuottamat toimintamallit jo tuttuja seurallenne ja ohjaajillenne? Tutustu Vesitaitureihin, Vesiralliin ja Tekniikkaralliin täällä. Vihkoihin, tarroihin, pinsseihin, 100 sku – ja luokkamitaleihin pääset tutustumaan täällä.

Kunnossa Kaiken Ikää -hanketukihaku on ajankohtainen

KKI-ohjelma jakaa taloudellista tukea paikallisille toimijoille, jotka järjestävät aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä kehittävät keinoja kannustaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia työikäisiä säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin. Hanketukihaku on avoin kaikille rekisteröidyille yhteisöille. Hanketukea voi hakea kahdesti vuodessa: maaliskuussa (1.-31.3) ja syyskuussa (1.-30.9.). Lue lisää hanketuesta sekä muista KKI tukimuodoista täältä.

Varainhankintakeino uimaseuroille

SGN Group, Valo ja Olympiakomitea ovat suunnitelleet yhdessä 10sport-nimisen urheilun verkkokaupan, jonka tavoitteena on hillitä kasvaneita harrastamisen kustannuksia. Uimaliitto on mukana yhteistyössä kahdeksan muun lajiliiton kanssa.

Sivuston ostoista 10 prosenttia jaetaan tukina urheilun ruohonjuuritason tärkeään työhön. Tuesta 8 prosenttia menee suoraan niille seuroille ja joukkueille, jotka käyttävät sivustoa. Loput 2 prosenttia menee Valolle, joka jyvittää tuen eteenpäin liikunnan edistämiseen Suomessa. Lue lisää.

Liikunnan ja urheilun Pop Up -päivä 10.5.

Unelmien liikuntapäivää vietetään tiistaina 10.5. Tällöin haastetaan urheiluseurat mukaan toteuttamaan liikunnan pop up -päivää. Päivän aikana voi järjestää mitä vaan liikkumiseen liittyvää seuran, ryhmän tai vaikkapa yksittäisen liikkujan toimesta. Mieti miten seurasi voisi olla mukana toteuttamassa päivää. Tapahtumia voi ilmoittaa jo viikosta 8 alkaen. Lue lisää.

Paikoillanne, valmiina keittiöön!

Martat järjestävät liikkuville lapsille ja nuorille välipalakursseja ja tietoiskuja maksutta. Kurssit ovat saaneet erinomaisen palautteen. Kursseilla on opittu valmistamaan terveellisiä välipaloja, saatu tietoa ravinnosta ja rakennettu oheistuotteena yhteishenkeä. Kysy lisätietoja lähimmästä Marttapiiristä. Lue lisää välipalakursseista täältä.

Lions Quest

Lions Quest – Elämisentaitoja -ohjelma antaa lasten ja nuorten liikunta- ja urheilu-seuratoiminnassa työskenteleville valmentajille käytännön työkaluja ryhmien/joukku¬eitten ryhmäyttämiseen ja elämäntaitojen harjoitteluun. Lue lisää täältä. Koulutuksen esittelyvideoon pääset tutustumaan täällä.

Helpota arkeasi – Valon kumppanit auttavat

Valo räätälöi kumppaneidensa kanssa urheiluseurojen arkea helpottavia palveluja ja ratkaisuja. Esimerkiksi Netvisor-seurapaketti tuo konkreettista hyötyä seurojen taloushallintaan, Urheiluseuroilla on nyt mahdollista saada Netvisor-ohjelmisto käyttöön 30-50 % edulla. Lue lisää yrityseduista täältä.

Tulevat kokoukset

21.3. Uimaliiton liittohallitus
4.4.2016 Huippu-uintiurheilun johtoryhmä

Seuratiedote 3/2016 julkaistaan 31.3.2016

Haluatko liittyä seuraan?

Seurassa alkaa tammikuussa kaksi uintikurssia sunnuntai aamupäivisin. Kurssit on tarkoitettu 2012-syntyneille ja nuoremmille. Kurssit ovat Vesiralli 1-2, Vesiralli 3 sekä Tekniikkaralli 2. Uintivaatimukset Vesiralli 1 – 25m, Vesiralli 3 -100m, Tekniikkaralli 2 -200m.

Ilmoittautumiset ja lisätietokyselyt: kurssit@uikaa.fi

Facebookista

Yhteystiedot

Heli Rantanen
puheenjohtaja
puheenjohtaja@uikaa.fi

Minna Kunnas
valmennus
valmennustiimi@uikaa.fi

Elina Heinonen
kurssit
kurssit@uikaa.fi