Tiedote uimareille ja vanhemmille!

22. joulukuunta, 2014

Tämä tiedote koskee harjoitteluryhmiä keväällä 2015. Valmentajillamme on ollut tapana kokoontua aina puolivuosittain käymään läpi uintiryhmiä, harkka-aikatauluja ja tulevan kauden ohjelmaa.

Uimaseura Kaarinan tavoitteena on antaa mahdollisuus harrastaa uintia, mutta olemme ensisijaisesti kuitenkin kilpauintiseura. Seurassamme on viisi eritasoista kilpauintiryhmää, joilla on harjoituksia 1-5 kertaa viikossa. Vaikka meillä pääpaino on kilpauinnissa, niin meillä on nyt pian vuoden ajan ollut myös harrasteryhmä; Sunnuntairyhmä, jonka uimareista vain pari on kilpaillut ja lunastanut Bluecardin. Koska sunnuntaisin meillä on kaikki neljä rataa aamupäivän käytössä, niin sunnuntaisin on muidenkin ryhmien uimareilla mahdollisuus käydä ns. vapaaehtoisissa treeneissä. Nämä treenit ovat olleet avoinna ja ovat jatkossakin kaikkien muiden ryhmien uimareille, mutta ei ihan pienemmille eli Wikin ja Joonaksen ryhmän uimareille. Ilmoittautuminen sunnuntaiharkkoihin tapahtuu Nimenhuudon kautta.

Lisäksi syksyllä startannut aikuisten tekniikkakurssin porukka jatkaa uintiaan keväällä torstaisin klo 19-20. Varsinaista valmentajaa ryhmällä ei ole, mutta porukka liittyy jatkossa seuraan ja jatkaa harjoituksiaan uimarien kesken. Vesirallikurssi meillä saadaan järjestettyä 14.3.-23.5. Sinne on muutamia paikkoja vapaana. Järjestämme myös kurssin erityisuimareille 26.3. alkaen. Toivoimme, että kilpauintikoulu saadaan järjestettyä syksyllä.

Katin ja Johannan ryhmän uimareitahan on jaettu eri treeneihin ison ryhmäkoon vuoksi. Osalla Katin ja Johannan ryhmäläisistä oli nyt syksyllä vain kahdet uintiharkat per viikko. He ovat olleet samaan aikaan altaassa ainoastaan lauantaisin, jolloin meillä on useampi rata käytössä. Nyt olemme saaneet kahden ryhmäläisen vanhemman lähtemään kevätkaudeksi mukaan tämän ryhmän valmennuspuuhiin, Sanna Strömin ja Tarja Järvenpään. He pitävät osalle Katin ja Johannan ryhmästä harkkoja jatkossa maanantaisin ja keskiviikkoisin. Apuvalmentajana molemmilla toimii Saara Männistö.
Arton ja Emilian ryhmäläisille tulee lisänä nyt keväällä kuivatreenit. Aiemmin kuivatreeneissä käyntimahdollisuus on ollut vain Katin ja Johannan ryhmällä ja Sunnuntairyhmällä. Tämä siksi, että Arton ja Emilian ryhmän uintitreenit olivat aiemmin päällekkäin näiden kuivatreenien kanssa. Nyt jatkossa Arton ja Emilian ryhmäläiset osallistuvat kuivatreeneihin klo 16.30-17.20 ja sen jälkeen heillä on uintia klo 17.30-18.15. Kuivatreenien vetäjänä jatkaa fysioterapeutti Saija Huhtiniemi. Syksyn aikana kuivatreeneissä on ollut mm. juoksua, kuntopiiriä, kuntonyrkkeilyä, joogaa, venyttelyä,… Sama vaihteleva ohjelma jatkuu kevätkaudenkin. Tällä harjoittelulla pyritään parempaan lihaskuntoon ja kehonhallintaan. Kannattaa kotona myös kannustaa uimareita venyttelemään paljon, Sievisen Jani käydessään syksyllä painotti venyttelyn ja liikkuvuuden lisäämisen tärkeyttä.

Uimareiltamme odotamme säännöllistä harjoituksissa käymistä, sekä hyvää asennetta kaikkia seuralaisia ja myös muita uimahallissa kävijöitä kohtaan. Toimintaamme sekä ratojen käyttöastetta seurataan koko ajan. Mikäli harkoissa on vähemmän kuin neljä uimaria, emme saa rataa käyttöön. Tämän takia on erittäin tärkeää ilmoittaa poissaoloista, jotta valmentaja ja muut uimarit eivät turhaan mene paikalle, jos porukkaa on liian vähän.

Kerrataan kotona myös taas niitä käytöksen kultaisia sääntöjä. Uimahallissa ei juosta, ei huudeta, eikä käyttäydytä sopimattomasti. Suihkussa ei lämmitellä pitkiä aikoja, olemme saaneet välillä huomautuksia siitä, että osalla uimareista on tapana seisoa ennen treenejä kuumassa suihkussa tosi pitkän aikaa. Tämä ei tee lihaksillekaan hyvää. Valmentajat lähettivät terveisiä, että muistetaan myös se, että altaaseen ei saa mennä ennen kuin vasta valmentajan luvalla. Valmentajaa odotetaan AINA altaan vieressä. Jos tulee treeneihin etuajassa, voi venytellä ja verrytellä, mutta altaaseen ei ole lupa mennä.

Koska kaikki seuramme toiminta pyörii vapaaehtoistyöllä, on valmennuksen järjestäminen välillä haastavaa. Lisää kaivataan vahvistusta joukkoomme ja uintitausta ei ole pakollinen. Meillä esim. kaivataan henkilöä, joka olisi innostunut ottamaan valokuvia yhteisissä tapahtumissa ja kisoissa, sekä päivittämään kuvia nettisivuillemme. Hallituksemme kevätkokous on maaliskuussa. Silloin muutama pitkäaikainen jäsen on päättänyt jättää hallitustyöskentelyn. Kaipaamme riveihimme mm. rahastonhoitajaa, jonka nykyinen rahastonhoitajamme on luvannut opastaa tähän työtehtävään.

Meillä on valmennusringissä ollut uimareita, jotka ovat käyneet kokeilemassa valmennusta toimimalla apuvalmentajana. Esim. Inkan ryhmässä on koko syksyn ajan ollut aina joku yli 14-vuotiaista uimareista Inkan apuna. Keväällä tämä yhteistyö jatkuu. Myös vanhemmat voivat halutessaan tulla mukaan apuvalmentajiksi tai lähteä muuhun seuramme toimintaan mukaan.

Mikäli haluat tulla mukaan toimintaamme, ota meihin yhteyttä. Vastuuvanhempana toimiminen tarkoittaa, että tuurataan vakituisia valmentajia tarvittaessa (eli ollaan ns. allasvalvojina) tai voidaan vaikka esim. olla kilpailuissa valmentajan apuna. Voimme kurssittaa halukkaat ja toimintaamme sitoutuvat Uimaliiton järjestämillä kursseilla. Myös erityisuimareille järjestettävälle kurssille kaivataan apuvalmentajaa.

Tästä ohesta löytyy harjoitusaikataulu. Siihen on merkitty kunkin treenin vetäjät. Mikäli et ole varma, kenen valmennusvuoro on, ilmoitathan poissaoloista varmuudeksi kaikille ryhmän valmentajille. Poissaolosta on siis AINA ilmoitettava!

Alla on lueteltu ryhmäkokoonpanot, harjoitusmäärät sekä valmentajien yhteystiedot. Kunkin ryhmän valmentajat informoivat oman ryhmänsä kauden aloitusajankohdasta ja harjoitusten sisällöstä uimareitaan viimeistään joulukuun lopulla ja lähettävät toimintasuunnitelman. Alustavasti on ajateltu, että kausi alkaisi viikolla 2. Kuivatreenit alkavat 7.1. Ilmoittakaa valmentajalle, jos teillä on joku päivä, jolloin uimarinne ei pääse ollenkaan harkkoihin. Sunnuntaisinhan on koko seuran yhteiset treenit, joissa on mahdollisuus korvata poissaolopäivää.

Liitteenä on myös harjoitusaikataulu keväälle. Älkää ihmetelkö siinä olevia päällekkäisyyksiä. Nämä ovat todelliset harjoitusajat, osa ajasta on varattu kuivaharjoittelua varten.

Keväästä kerron sen verran, että meillä on koko seuran aloitussunnuntai 18.1., johon viimeinen ilmoittautumispäivä on 9.1. Ilmoittaudutaan ryhmän valmentajille ja kerrotaan mahdollisista erityisruokavalioista. Päivän ohjelma on klo 10-12 uintia. Ruokailun jälkeen seurustelua, pulkkamäkeä ja jumppaa. Wikin ja Joonaksen ryhmä, Inkan ryhmä ja Emilian ja Tanjan ryhmä jumppaavat klo 13.30-14.30. Fisut (ent. Katin ja Johannan ryhmä), Emilian ja Arton ryhmä sekä Sunnuntairyhmä ovat jumpassa klo 14.30-15.30. Jumpan jälkeen lähdetään kotiin.

Maarianhaminan Knattet-uinteihin järjestetään 02-syntyneille ja nuoremmille viikonloppu-matka 11-12.4. Tämä reissu on ollut mukava tapahtuma, jonne uimarin huoltajan pitää lähteä mukaan, mutta monet ovat lähteneet ihan koko perheenkin voimin. Samoin kalenteriin kannattaa merkata jo UiKaan kesäjuhla, joka pidetään tuttuun tapaan Papinholmassa 2.6.2015. Rollo-leirille lähdetään tulevana vuonna Ouluun 12.-17.6. Leiri on 7-13 vuotiaille (eli 2008-2002 syntyneille). Rollo-tapahtuma koostuu leiristä sekä kilpailuista (aikarajat alittaneille). Meillä on muutamia shortseja, collegepukuja ja t-paitoja varastossa. Nimipainatukset ja vaatteiden lisätilaukset tehdään keskitetysti syksyllä. Löydät kotisivumme osoitteesta www.uikaa.fi Käythän tykkäämässä meistä myös Facebookissa.

Hyvää joulun odotusta!

t. Kati S (tiedottaja) sekä
valmentajat: Johanna, Kati R, Arto, Tanja, Emilia, Inka, Wiktoria, Ida, Joonas, Sanna, Tarja, Chris, Matti, Saara ja Jimi

PS
Informaatiota laitamme teille yleensä sähköpostilla. Laittakaa viestiä, jos vuoden aikana on esim. osoitetietonne/puh.numeronne muuttuneet

Ryhmät keväällä 2015:

Fisut (ent. Katin ja Johannan ryhmä) (jompaas@gmail.com, ktrinn1@gmail.com, morts.annas@gmail.com, tarja.jarvenpaa@koti.luukku.com)
*ma klo 18.45-20.30 (Sanna ja Saara) Paikalla: Aino H, Martta, Santeri, Tuuli, Matilda, Linnea, Nea
*ti klo 16.30-19.00 (Johanna) Paikalla: Julia, Mette, Kalle, Santeri, Elli, Vilma, Emilia, Matilda, Suvi, Sanni, Milla
*ke klo 16.30-17.20 (mahdollisuus osallistua kuivatreeniin alhaalla) Paikalla: kaikki
*ke klo 18-20 (Tarja ja Saara) Paikalla: Aino H, Martta, Milla, Santeri, Tuuli, Linnea, Nea, Eeli, Henrik
*to klo 17.00-19.00 (Kati) Paikalla: Julia, Mette, Kalle, Elli, Vilma, Emilia, Matilda, Suvi, Sanni
*la klo 10.00-12.00 (jompikumpi Kati tai Johanna) Paikalla: kaikki
*su klo 10-12 (Chris, Matti/Emilia vetää) Vapaaehtoiset treenit
*Uimarit: Haarala Aino, Haarala Martta, Huhtala Julia, Hyvärinen Mette, Järvenpää Milla, Kinnala Kalle, Kinnunen Santeri, Koivunen Elli, Koivunen Tuuli, Koskela Vilma, Saario Emilia, Saario Matilda, Saarni Suvi, Salminen Sanni, Ström Linnea, Suominen Nea

Arton ja Emilian ryhmä (Yhteyshlö Emilia Saario, emilia.saario@gmail.com, arto.reiman@saunalahti.fi)
*ma klo 17.45-19.15 (Arto)
ke kuivatreenit klo 16.30-17.20, siirtyminen altaalle, uintia klo 17.30-18.15 (Arto)
pe klo 16.45-18.15 (Emilia) HUOMIO AIKA PITENEE!
su klo 10-12 (mahdollisuus mennä sunnuntaiharkkoihin, esim. korvata jos joutuu olemaan joku kerta viikolla pois tai ottaa lisätreeniä)
* Uimarit: Ossi Barck, Elmeri Eronen, Ulla Haarala, Milja Kaituri, Linnea Lehto, Patrik Martti, Miko Muuri, Osku Muuri, Aino Rantala, Markus Reiman, Patrik Reiman, Sini Salmi, Nelli Salmi

Emilian ja Tanjan ryhmä(Yhteyshlö salminentanja@hotmail.com, emilia.saario@gmail.com)
*ti klo 18.45-20.15 (Tanja)
pe klo 18.15-19.30(Emilia) HUOMIO AIKA MUUTTUU
su klo 10-12 (mahdollisuus mennä sunnuntaiharkkoihin, esim. korvata jos joutuu olemaan joku kerta viikolla pois tai ottaa lisätreeni kerta)
Uimarit: Miska Heinonen, Aleksandra Hiekka, Kinnala Oliver, Kurkela Julianna, Eerik Rantanen, Rasmus Rauhala, Venla Salminen, Hilla Valtonen, Jeremia Varonen, Saara Vähämiko

Inkan ryhmä(Yhteyshlö inka.desi@hotmail.com)
*la klo 10.30-12 (Inka ja apuvalmentaja; Elli/Saara/Sanni/Suvi/Vilma)
Uimarit: Alicia Granholm, Mikaela Haapanen, Aaron Hannula, Moona Kaituri, Samu Koskinen, Elisa Lehtiö, Sofia Lehtiö, Aino Norrdal, Samuel Olofsson, Janna Tepsa, Nea Vuorela

Wiktorian ja Joonaksen kilpatekniikkaryhmä (Yhteyshlö joonas.helimo@gmail.com, w.lauren@icloud.com)
*ma klo 17-18 Wiki ja Joonas, sijaisena Chris
Uimarit: Lana Asplund, Ronja Huovala, Siiri Hyyrynen, Onni Keith, Kerkko Kalske, Leo Laine, Sanni Laine, Kiana Miettinen, Valtteri Ojala, Jussi Saarni, Sara Sirviö

Sunnuntairyhmä
Sähköpostiosoitteet: matti.koskela@meriaura.fi, chrisjkeith@gmail.com
* ke kuivatreenit klo 16.30-17.20
su klo 10-12, koska nämä ovat ryhmän ainoat pakolliset treenit, niin näissä käydään säännöllisesti tai ilmoitetaan poissaolosyystä
*Uimarit: Henrik Hannula, Niklas Holmroos, Andreas Hyvärinen, Mathias Hyvärinen, Topias Järvenpää, Olivia Koskela, Sofia Koskela, Wilma Kurvinen, Minea Laalo, Ella Lehtilä, Markus Mäkinen, Lauri Saarni

Laatinut Kati Saario 17.12.2012

Haluatko liittyä seuraan?

Seurassa alkaa tammikuussa kaksi uintikurssia sunnuntai aamupäivisin. Kurssit on tarkoitettu 2012-syntyneille ja nuoremmille. Kurssit ovat Vesiralli 1-2, Vesiralli 3 sekä Tekniikkaralli 2. Uintivaatimukset Vesiralli 1 – 25m, Vesiralli 3 -100m, Tekniikkaralli 2 -200m.

Ilmoittautumiset ja lisätietokyselyt: kurssit@uikaa.fi

Facebookista

Yhteystiedot

Heli Rantanen
puheenjohtaja
puheenjohtaja@uikaa.fi

Minna Kunnas
valmennus
valmennustiimi@uikaa.fi

Elina Heinonen
kurssit
kurssit@uikaa.fi